Töltött libanyak

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. November 09.

Hozzávalók:

• egy liba mellehúsa
• egy libanyak
• 2 zsemle
• 2 tojás
• egy fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma, kakukkfű, só, bors

Elkészítése:

A zsemléket áztasd vízbe, hogy megpuhuljanak, majd a liba mellével együtt daráld meg. (A zsemlét két nagyobb főtt burgonyával is helyettesítheted, ezt természetesen nem beáztatni kell, hanem a darált húshoz reszelni.) Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a tojásokat, sót, borsot, kakukkfüvet, és kézzel gyúrd össze. A masszát töltsd a libanyak bőre alá, és fogpiszkálóval zárd be a tölteléket. Forró olajban süsd meg, mint a libasültet.

További ajánlatunk Márton napra

Ludaskása»
Libakocsonya»
Márton és a libák»

Exit mobile version