Gesztenyepalacsinta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. November 16.

Hozzávalók:

• 25 dkg gesztenyeliszt
• 5 dkg hajdinaliszt
• egy csipet só, egy tojás
• 4-5 dl tej
• 5 dkg felolvasztott vaj

Töltelékhez:

• 15 dkg ricotta
• néhány evőkanál gesztenyeméz
• áfonya, vagy más bogyós gyümölcs
• 2-3 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A gesztenyelisztet keverd össze a hajdinaliszttel. (A gesztenyeliszt otthon is előállítható: főzd vagy süsd meg a gesztenyedarabokat, tisztítsd meg a héjától, és robotgéppel daráld meg. Hajdinalisztet pedig majdnem minden bioboltban lehet kapni.) A liszthez add hozzá a sót, a tojást és egy kevés tejet, majd keverd el a tésztát csomómentesre. A megmaradt tejet folyamatosan adagold hozzá.

Ebből a tésztából a szokásos módon készíts palacsintákat, amelyeket a következő gyümölcsös töltelékkel ízesíthetsz: egy-két kanálnyi túró a palacsinta felére kenve, rácsurgatva egy kevés méz, majd jöhet a gyümölcs. Az így kapott palacsintát hajtsd félbe, majd még egyszer félbe, vagyis negyedrészt, és szórd meg porcukorral.

Gesztenyés receptjeink


Gesztenyefesztivál»
Gesztenyés zserbó»
Toszlán gesztenyetorta»

Exit mobile version