Toszkán gesztenyetorta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. November 16.

Hozzávalók:

• 45 dkg gesztenyeliszt, vagy 2 db gesztenyemassza + 7 dk fehér liszt
• víz
• 5 dkg olvasztott margarin
• egy maroknyi rumba áztatott mazsola
• szeletelt, hámozott mandula

Elkészítése:

Egy nagy tálban keverd össze a gesztenyelisztet 0,5 liter vízzel. Ha gesztenyeliszt helyett gesztenyemasszát használsz, akkor csak néhány evőkanálnyi kell a vízből, viszont kell még hozzá kb. 7 dekányi fehér liszt. Keverd hozzá az olvasztott margarint.

Egy gyümölcstortaformát kenj meg egy kevés zsiradékkal, és öntsd bele a gesztenyés masszát. Tetejét szórd meg a reszelt mandulával és egy-két evőkanálnyi olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell sütni, majd hűlni hagyni.

Gesztenyés receptjeink

Gesztenyefesztivál»
Gesztenyés zserbó»
Gesztenyepalacsinta»

Exit mobile version