Hozzávalók:
25 dkg pulykamellfilé
1 kávéskanál olívaolaj
3 dkg vaj
só és frissen őrölt bors
1 evőkanál túró
kb. ½ dl forralt víz
1 kétcentis friss gyömbérdarab, meghámozva vagy 1 nagy csipet őrölt gyömbér
1 chilipaprika, kimagozva és vékonyan felcsíkozva
kb. ½ dl tejszín
Elkészítése:
A baba-menü és a mama-menü alapja: natúr sütőtökpüré és sült pulykamell.
2. A megmosott, szárazra törölt pulykamellfilét 3×1 centis csíkokra vágjuk, és teflonserpenyőben kevergetve átsütjük az olívaolajon. A megsült csíkokból kiszedünk 1 púpos evőkanálnyit, és félretesszük. Ez lesz a babáé.
A serpenyőben maradt húshoz hozzáadjuk a vajat, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve átmelegítjük, hogy a vaj ráolvadjon a pulykacsíkokra. Ez lesz a mamáé.
4. Összeállítjuk a mama-menüt: a maradék sütőtökpüréhez hozzáreszeljük a meghámozott gyömbért, hozzáadjuk a kimagozott, felcsíkozott chilipaprikát, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel összepépesítjük az egészet. Megsózzuk, megborsozzuk, és ha úgy látjuk, kicsit sűrűbb a kelleténél, adunk hozzá még egy kevés tejszínt.
A chilis-gyömbéres sütőtökpürét tányérra tesszük, és mellé rakjuk a vajas pulykacsíkokat.
1-1 adag lesz belőle
Kóstold meg ajánlatunkat! Ha előre készülsz Mustáros-szőlős csirkecombok » Ha kettesben ünnepelsz Mandarinos csirkemell » Ha sokan jönnek Fűszeres malac » Ha már túl sokat ettél Édeskömény-saláta vöröskáposztával és füstölt lazaccal » Ha különlegesre vágysz Kacsamell vörösboros áfonyamártással » Ha valami olaszosra vágysz Mozzarellás tészta citrommal, fokhagymával és sonkával » Ha hagyományos ízeket szeretnél Gesztenyés pulyka » Ha unod már a rántott halat Daniel sült lazaca » Ha megszállottan szeretsz sütni… Házi croissant » |
Stahl Judit az Oli-Olá szilikon konyhai eszközeire esküszik »