Egyet a babának, egyet a mamának!

Stahl Judit | 2005. December 01.
A közös ünneplésnek része lehet ez a közös baba-mama menü is. csak egy kis változtatás, és mindenki jóllakik.

Hozzávalók:





• ½ darab sütőtök
• 25 dkg pulykamellfilé
• 1 kávéskanál olívaolaj
• 3 dkg vaj
• só és frissen őrölt bors
• 1 evőkanál túró
• kb. ½ dl forralt víz
• 1 kétcentis friss gyömbérdarab, meghámozva vagy 1 nagy csipet őrölt gyömbér
• 1 chilipaprika, kimagozva és vékonyan felcsíkozva
• kb. ½ dl tejszín



Elkészítése:

A baba-menü és a mama-menü alapja: natúr sütőtökpüré és sült pulykamell.





1.
A sütőtököt hagyományos módon megsütjük a sütőben, majd kanállal kiszedjük a puha, belső részt. Ezt két részre osztjuk: egy kisebb mennyiségre és egy nagyobbra. A kisebb a babáé lesz, a nagyobb a mamáé.

2. A megmosott, szárazra törölt pulykamellfilét 3×1 centis csíkokra vágjuk, és teflonserpenyőben kevergetve átsütjük az olívaolajon. A megsült csíkokból kiszedünk 1 púpos evőkanálnyit, és félretesszük. Ez lesz a babáé.
A serpenyőben maradt húshoz hozzáadjuk a vajat, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve átmelegítjük, hogy a vaj ráolvadjon a pulykacsíkokra. Ez lesz a mamáé.





3.
Összeállítjuk a baba-menüt: a babának félretett sütőtökpüréhez és sült pulykához hozzáadjuk a túrót és a forralt vizet, aztán botmixerrel összepépesítjük az egészet. Ha szükséges, higíthatjuk még egy kis forralt vízzel, mert akkor jó, ha állaga sűrű krémleveshez hasonlít.

4. Összeállítjuk a mama-menüt: a maradék sütőtökpüréhez hozzáreszeljük a meghámozott gyömbért, hozzáadjuk a kimagozott, felcsíkozott chilipaprikát, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel összepépesítjük az egészet. Megsózzuk, megborsozzuk, és ha úgy látjuk, kicsit sűrűbb a kelleténél, adunk hozzá még egy kevés tejszínt.
A chilis-gyömbéres sütőtökpürét tányérra tesszük, és mellé rakjuk a vajas pulykacsíkokat.

1-1 adag lesz belőle







Kóstold meg ajánlatunkat!


• Ha előre készülsz… Mustáros-szőlős csirkecombok »
• Ha kettesben ünnepelsz… Mandarinos csirkemell »
• Ha sokan jönnek… Fűszeres malac »
• Ha már túl sokat ettél… Édeskömény-saláta vöröskáposztával és füstölt lazaccal »
• Ha különlegesre vágysz… Kacsamell vörösboros áfonyamártással »
• Ha valami olaszosra vágysz… Mozzarellás tészta citrommal, fokhagymával és sonkával »
• Ha hagyományos ízeket szeretnél… Gesztenyés pulyka »
• Ha unod már a rántott halat… Daniel sült lazaca »
• Ha megszállottan szeretsz sütni… Házi croissant »

Stahl Judit az Oli-Olá szilikon konyhai eszközeire esküszik »
Exit mobile version