Mustáros-szõlõs csirkecombok

Stahl Judit | 2005. December 01.

Hozzávalók:





• 1 kg krumpli, 2×2 cm-es kockára vágva és félpuhára előfőzve
• 2 fej lilahagyma, megpucolva és negyedekre vágva
• 1 fej fokhagyma, megpucolva és gerezdekre szedve
• 1 fürt szőlő, leszemezve
• 1 marék dióbél
• 1 púpos evőkanál mustár
• 1 pohár száraz fehérbor
• néhány ág friss kakukkfű
• só és frissen őrölt bors
• 6 csirkecomb

• a tepsi kikenéséhez kevés olívaolaj
• a csirkecombok megkenéséhez 2 evőkanál folyékonyra olvasztott libazsír
• a tálaláshoz 2 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű



Elkészítése:

1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat).

2. Egy 20×40 cm-es tepsit kikenünk olívaolajjal, és beletesszük az előfőzött krumplit, a negyedekre vágott lilahagymát, a gerezdekre szedett fokhagymát, a leszemezett szőlőt és a diót.

3. A mustárt összekeverjük a borral, és ráöntjük a krumpli-lilahagyma-fokhagyma-szőlő egyvelegre. Ez lesz a csirkék „ágya”. Picit megsózzuk, erőteljesen megborsozzuk, és elrejtünk benne néhány friss kakukkfűágat.

4. A megmosott, szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és egymás mellé tesszük a tepsiben lévő kakukkfüves „ágyra”.

5. A csirkecombok tetejét megkenjünk felolvasztott libazsírral.

6. A tepsire alufóliát borítunk, és betesszük 45-50 percre a forró sütőbe. Ezután levesszük róla a fóliát, és további 10-15 perc alatt ropogósra pirítjuk a csirkecombokat. (Már előző nap is megsüthetjük alufólia alatt a csirkecombokat, aztán ha kihűltek, tegyük be a hűtőbe. Tálalás előtt vegyük ki onnan, és hagyjuk, hogy 1 óra alatt szobahőmérsékletűre melegedjen a combok. Ezután szedjük le róluk a fóliát, és pirítsuk meg a csirkecombokat a forró sütőben.)

7. Tálaláskor a csirkecombokat megszórjuk apróra vágott, friss kakukkfűvel.

6 adag lesz belőle






Kóstold meg ajánlatunkat!


• Ha kettesben ünnepelsz… Mandarinos csirkemell »
• Ha sokan jönnek… Fűszeres malac »
• Ha már túl sokat ettél… Édeskömény-saláta vöröskáposztával és füstölt lazaccal »
• Ha különlegesre vágysz… Kacsamell vörösboros áfonyamártással »
• Ha valami olaszosra vágysz… Mozzarellás tészta citrommal, fokhagymával és sonkával »
• Ha a baba is ünnepel… Baba – menü: Sütőtökös pulyka túróval
Mama-menü: Vajas pulykacsíkok chilis sütőtökpürével »

• Ha hagyományos ízeket szeretnél… Gesztenyés pulyka »
• Ha unod már a rántott halat… Daniel sült lazaca »
• Ha megszállottan szeretsz sütni… Házi croissant »

Stahl Judit az Oli-Olá szilikon konyhai eszközeire esküszik »
Exit mobile version