Korhelyleves

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. December 16.

Hozzávalók:

• 60 dkg savanyú káposzta
• 3-4 db babérlevél
• zsír vagy margarin
• 2-3 evőkanál liszt
• 2 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• piros fűszerpaprika
• egy pohár tejföl
• 40 dkg füstölt kolbász
• 40 dkg füstölt oldalas

Kóstold meg többi levesünket is!

Erőleves »
Májpüréleves »


Elkészítése:

A savanyú káposztát hideg vízben mosd át, hogy enyhüljön a savassága. Önts rá 3-4 liter vizet, add hozzá a babérlevelet, a füstölt oldalast, és főzd a lében puhára. Kevés zsiradékon pirítsd meg a lisztet úgy, hogy keverj bele finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát. A levest sűrítsd ezzel a zsemleszínű rántással, ha szükséges, még sóval is ízesítheted. Keverd bele a tejfölt, egy-két csepp citromlevet és a karikára vágott füstölt kolbászt.

Exit mobile version