Aszaltszilvás malacsült

nlc | 2005. December 30.

Hozzávalók:

• 1,5-2 kg fiatal, bőrös malaccomb
• só
• egy fej fokhagyma
• baconszalonna
• egy bögre aszalt szilva
• 1 db narancs
• egy pohár víz
• egy pohár sör (3-4 dl)

Elkészítése:

Előző este a malacot sóval alaposan dörzsöld be (a bőre rajta maradjon!), és a hűtőszekrényben pihentesd.

A malac húsába tűzdeld bele a fokhagymagerezdeket és a szalonnát. Ha kell, használj segítségül fogpiszkálót. Helyezd el egy tepsibe, önts alá vizet, tetejét pedig locsold le egy fél pohár sörrel. Alufóliával lefedve, közepes lángon párold néhány órán át. Úgy másfél órai párolás után locsold meg ismét a maradék sörrel, dobáld mellé az aszalt szilvát és a héjától megtisztított, cikkekre szedett narancsot, majd lefedve süsd tovább.
Párolt káposzta és krumplipüré illik hozzá.

Kóstold meg!

Mézes-fűszeres malac »
Malacpörkölt »
Aszaltszilvás malacsült »
Tárkonyos malacraguleves »

Exit mobile version