Hozzávalók:
fiatal kb. 2 kg-os malac
4 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
fűszerpaprika, só
olaj
Elkészítése:
A fiatal malacot bőrével, lábaival, farkával, belsőségeivel vágd fel 5 dkg-os darabokra, kockára.
Olajon pirítsd aranysárgára az apróra vágott vöröshagymát. Adj hozzá ízlés szerint egy-két kiskanál fűszerpaprikát, keverd el, majd öntsd fel kevés hideg vízzel, és az egészet párold addig, amíg egy sűrű paprikás alapot kapsz. Ehhez keverd a malac felvágott darabjait, add hozzá a zúzott fokhagymát és egy kevés sót. Párold fedő alatt, gyakori kevergetés mellett. Ha sűrűsödni kezd, pótold kevés vízzel, majd lassan párold tovább. Közben add hozzá a paradicsomot és paprikát is. Amikor a leve elfőtt, ismét önts alá kevés vizet így a hús is lassan készre párolódik. Legvégén, amikorra a hús megpuhul, sötétpiros színű, sűrű, szaftos levet kell kapni.
A pörkölt tetejéről az összegyűlt paprikaszínt merd le. Legjobban tarhonya, vagy galuska illik hozzá.
Kóstold meg!
Mézes-fűszeres malac » |