Hozzávalók:
1,5-2 kg bőrős malacoldalas, vagy bőrös karaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál szójaszósz
egy evőkanál vörösborecet
fél kiskanál mustár
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
2-3 fej alma
0,5 dl vörösbor
Elkészítése:
A húst vágd fel nagyobb darabokra, bőrét vagdosd be, majd sós vízben főzd puhára. A mézet, a ketchupot, szójaszószt, a borecetet, a mustárt, fokhagymát, sót, borsot keverd össze és ezzel a mázzal jó alaposan dörzsöld be a hús mindegyik oldalát. Tedd forró sütőbe, szórj mellé néhány megtisztított almagerezdet, locsolj alá 0,5 dl vörösbort, és kb. 30 perc alatt süsd ropogósra. Vékony karikára vágott, tepsiben sült burgonyát kínálj mellé.
Kóstold meg!
Mézes-fűszeres malac » |