Tárkonyos malacraguleves

nlc | 2005. December 30.

Hozzávalók:

• 30 dkg malaccomb
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 szál sárgarépa
• 1 szál petrezselyemgyökér, vagyis fehérrépa
• egy maroknyi fagyasztott zöldborsó
• 10 dkg csiperkegomba
• 1 dl tejföl
• só, bors, babérlevél, tárkony
• olaj
• kevés citromlé
• liszt

Elkészítése:

A malac húsát megtisztítás után vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát vágd finomra, pirítsd meg kevés olajon, majd szórd rá a húst. Önts alá kevés vizet, ízesítsd a fűszerekkel (só, bors, babérlevél, tárkony), és lefödve, kis lángon 40-45 percig párold. Ezután keverd bele a karikára vágott répát, a felcikkezett csiperkegombát és a zöldborsót, majd öntsd fel 1-1,5 liter vízzel. Főzd addig, amíg minden hozzávaló puha nem lesz (kb. 30-35 perc).

Egy edénybe szórj bele 2 evőkanál lisztet, keverd hozzá csomómentesen a tejfölt és a levesléből egy fél merőkanálnyit. Miután simára összedolgoztad, sűrítsd ezzel a levest, két-három percig még főzd, hogy összeforrjon. A tűzről levéve a levest néhány csepp citromlével pikánssá lehet savanyítani.

Kóstold meg!

Mézes-fűszeres malac »
Malacpörkölt »
Aszaltszilvás malacsült »
Tárkonyos malacraguleves »

Exit mobile version