Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 fej hagyma
50 g bacon szalonna
áfonya-lekvár
vörösbor
szegfűszeg
fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
Először az áfonyaszószt készítsd el: egy üveg (kb.: 200 g) áfonyalekvárt egy serpenyőben engedj fel 1,5 dl vörösborral. Ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, és forrald össze, hogy sűrű mártást kapj. Ha túl híg lenne ez a mártás, akkor forralás után önts hozzá 3-4 evőkanál vízzel elkevert egy evőkanálnyi étkezési keményítőt.
A combot alaposan öblítsd le, majd szedd le a bőrét. A szalonnát kockázd fel, a hagymát hámozd meg, és vágd karikára.
Pirítsd meg a szalonnát, majd a zsírjában kapasd meg a csirkecombot. Szórd mellé a hagymakarikákat, majd a húst kend be egy-két kanál áfonyaszósszal inkább a hús színe, mint az íze miatt. Tedd tűzálló tálra, önts alá kevés (0,5 dl) vizet, két-három evőkanál vörösbort és sütőben párold készre. Tálaláskor add mellé az áfonyaszószt és köretnek krumplipürét, vagy burgonyakrokettet kínálj.
Kóstold meg velünk!
Csirkecomb áfonyamártásban » |