Csirkecomb áfonyamártásban

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Január 06.

Hozzávalók:

• 4 db csirkecomb
• 2 fej hagyma
• 50 g bacon szalonna
• áfonya-lekvár
• vörösbor
• szegfűszeg
• fahéj
• 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:

Először az áfonyaszószt készítsd el: egy üveg (kb.: 200 g) áfonyalekvárt egy serpenyőben engedj fel 1,5 dl vörösborral. Ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, és forrald össze, hogy sűrű mártást kapj. Ha túl híg lenne ez a mártás, akkor forralás után önts hozzá 3-4 evőkanál vízzel elkevert egy evőkanálnyi étkezési keményítőt.

A combot alaposan öblítsd le, majd szedd le a bőrét. A szalonnát kockázd fel, a hagymát hámozd meg, és vágd karikára.

Pirítsd meg a szalonnát, majd a zsírjában kapasd meg a csirkecombot. Szórd mellé a hagymakarikákat, majd a húst kend be egy-két kanál áfonyaszósszal – inkább a hús színe, mint az íze miatt. Tedd tűzálló tálra, önts alá kevés (0,5 dl) vizet, két-három evőkanál vörösbort és sütőben párold készre. Tálaláskor add mellé az áfonyaszószt és köretnek krumplipürét, vagy burgonyakrokettet kínálj.

Kóstold meg velünk!

Csirkecomb áfonyamártásban »
Kacsa áfonyával »
Rántott camembert áfonyamártással »
Muffin áfonyalekvárral »
Túrós-áfonyás muffin »

Exit mobile version