Jack Nicholson kedvenc receptjei

nlc | 2006. Január 11.
Jack Nicholson az örök hedonista. Elég csak ránézni, hogy ezt biztosan tudjuk. És ki lenne jobb ajánlólevél egy szakácskönyvhöz, mint éppen õ? Kövessük bátran, együnk vele!




Tommy Baratta manhattani étterme, a Marylou’s a hollywoodi filmsztárok méltán kedvelt törzshelye. Az olasz főszakács jelen könyvében a szélesebb közönség előtt is feltárja messze földön híres konyhájának féltve őrzött kulisszatitkait. Jack Nicholsont olyannyira lenyűgözték a fenséges ízű ételek, hogy 1983-ban fölkérte Tommyt, kísérje el őt a filmforgatásokra, és főzzön rá nap mint nap. Egyáltalán nem egyszerű olyan zsírszegény, ugyanakkor tápláló és laktató ételeket összeválogatni, melyek segítségével Jack megőrizheti szikár alakját és erőnlétét. A séf azonban vállalta a kihívást, beadta a derekát, és ezzel megkezdődött valami, amit Jack “csodás együttműködésnek” nevez: Tommy főz, ő pedig eszik.

Tommy olasz őseitől örökölte azt a bölcsességet, hogy az olasz konyha és általában a tökéletes étel titka a friss alapanyagok egyszerű elkészítésében rejlik. Ezt az alapelvet szem előtt tartva a kötet segítségével bárki gyorsan és könnyedén készíthet olyan csodálatos ízű ételeket, mint például a lazacfilé gyömbéres-bazsalikomos mártásban vagy a sárgabarackmázas csirke, a fantasztikus olasz tésztafélékről már nem is beszélve!



Tommy Baratta: Jack konyhája
Szukits Kiadó »
Fogy. ár: 3990 Ft
Exit mobile version