Karamellás cookie

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Január 18.





Hozzávalók:

• 15 dkg barna cukor
• 15-18 dkg liszt
• 3 evőkanál napraforgó olaj
• 1 tábla étcsokoládé
• 1 csomag tejkaramell
• 1-1 kiskannás szódabikarbóna és sütőpor
• 1 egész tojás


Elkészítése:

A tojást, a cukrot és az olajat robotgéppel keverd krémes állagúra. Keverd össze a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral, majd add hozzá az apró darabkákra tördelt étcsokoládét. A tejkaramellás cukrokat egy éles kés segítségével aprítsd fel (5-6 darab elég is lesz, de ízlés szerint lehet beletenni többet is) és ezt is keverd bele a csokis lisztbe. Dolgozd össze a vajas alappal, majd a masszából formázz diónyi nagyságú golyókat, a két tenyered összenyomásával pedig préseld korong formára. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd.







Kóstold meg ezeket is:

• Almás cookie »
• Csokis-banános falatok »
• A cookie nyomában »
Exit mobile version