Csokis charlotte

nlc | 2006. Január 25.





Hozzávalók:

• 18 dkg étcsokoládé
• 14 dkg margarin
• 5 tojás
• 9 dkg cukor
• só
• 20 piskóta
• csokoládéforgács


Elkészítése:

A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a széleit babapiskótával kirakjuk úgy, hogy a piskóták a forma széle felé álljanak. A krémet a piskótára öntjük úgy, hogy a széleket is befedjük. Zsírpapírral letakarjuk a formát, tálat teszünk rá, erre súlyokat, és 12 órára hűtőbe rakjuk. Végül desszertestálra borítjuk, középen csokoládéforgáccsal díszítjük.


Még finomabb lesz, ha a piskótákra málnaszirupot vagy -szörpöt locsolunk, utána öntjük rá a csokikrémet.
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.






Készítsd el a többi változatot is!

• Almás charlotte »
• Epres-mandulás charlotte »
• Kávés charlotte »
• Tejszínkrémes-mandulás charlotte »• Körtés charlotte »


Exit mobile version