Hozzávalók (6 személyre):
50 dkg krémsajt vagy friss sajt
10-10 dkg cukor és őrölt mandula
1 dl tejszín
20 dkg eper
30 darab babapiskóta
A sziruphoz
2,5 dl víz
15 dkg cukor
2 evőkanál eper- vagy mandarinlikőr
A díszítéshez
tejszínhab
Elkészítése:
A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A sajtot, a cukrot és az őrölt mandulát habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mandulás krémbe forgatjuk. A feloldott zselatint is belekeverjük. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk. A vízzel, a cukorral és a likőrrel szirupot főzünk. 8 babapiskótát gyorsan megmártunk a szirupban, majd ezzel csillag alakban befedjük a forma alját. A többi babapiskótát is a szirupba mártjuk, majd ezekkel körben, állítva kirakjuk a forma széleit. Néhány apróra tört babapiskótát is a krémbe keverünk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, néhány szép darab kivételével kis darabokra vágjuk, és ezt is a masszához adjuk, végül a krémet a babapiskóták közé simítjuk. A tetejét szirupba mártott babapiskótákkal csillag alakban kirakjuk. A formából tálra borítjuk, a félretett eperszemekkel és tejszínhabrózsákkal díszítjük.
Készítsd el a többi változatot is! Almás charlotte » |