Hozzávalók:
5 dkg margarin
50 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
10 dkg mandula (őrölt)
25 dkg vegyes gyümölcs (aszalt)
24 babapiskóta
2 evőkanál gránátalmaszörp
A mázhoz
20 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín
Elkészítése:
A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott margarint, a cukrot és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A babapiskótákat kettétörjük. A gránátalmaszörpöt és 3 evőkanál vizet összekeverünk. Pár pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. Kikent forma falát körben kirakjuk a babapiskótákkal, belesimítjuk a tejszínkrémet, piskótaréteggel befedjük, és addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére piskótát teszünk. Folpakkal lefedjük, tányért teszünk rá, erre súlyokat. 6 órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a csokoládét vízgőzben felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és habosra keverjük. A charlotte-ot a formából kiborítjuk, a mázzal meglocsoljuk, a maradékot külön kínáljuk hozzá.
Gránátalmaszörp helyett málnaszörpöt is használhatunk.
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.
Készítsd el a többi változatot is! Almás charlotte » |