Tejszínkrémes-mandulás charlotte

nlc | 2006. Január 25.
Charlotte név alatt jelen esetben nem a négy New York-i szingli egyikére gondolunk, hanem igen finom süteményre, sok-sok változatban.

Hozzávalók:





• 4 zselatinlap
• 5 dkg margarin
• 50 dkg tejszínes krémsajt
• 15 dkg cukor
• 10 dkg mandula (őrölt)
• 25 dkg vegyes gyümölcs (aszalt)
• 24 babapiskóta
• 2 evőkanál gránátalmaszörp

A mázhoz
• 20 dkg étcsokoládé
• 4 evőkanál tejszín


Elkészítése:

A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott margarint, a cukrot és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A babapiskótákat kettétörjük. A gránátalmaszörpöt és 3 evőkanál vizet összekeverünk. Pár pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. Kikent forma falát körben kirakjuk a babapiskótákkal, belesimítjuk a tejszínkrémet, piskótaréteggel befedjük, és addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére piskótát teszünk. Folpakkal lefedjük, tányért teszünk rá, erre súlyokat. 6 órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a csokoládét vízgőzben felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és habosra keverjük. A charlotte-ot a formából kiborítjuk, a mázzal meglocsoljuk, a maradékot külön kínáljuk hozzá.


Gránátalmaszörp helyett málnaszörpöt is használhatunk.
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.





Készítsd el a többi változatot is!

• Almás charlotte »
• Csokis charlotte »
• Epres-mandulás charlotte »
• Kávés charlotte »
• Körtés charlotte »


Exit mobile version