Juhtúrós puliszka

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Február 01.
Puliszka, polenta, málé, prósza, ismerõsen csengõ szavak. Jelentésük és "felhasználásuk" sok-sok évtizeden át feledésbe merült, mígnem napjaink egészségre törõ reformkonyhája ismét életre keltette ezeket a kukorica-alapból készült finomságokat.






Hozzávalók:

• 30 dkg kukoricadara
• 20 dkg juhtúró
• 2 dkg margarin
• 7-8 dl víz
• 4-5 szelet vékony bacon szalonna
• só

Elkészítése:

Az enyhén sós vizet forrald fel, majd amikor forr, folyamatos kevergetés mellett szórd bele a kukoricadarát és főzd sűrű kásává. A baconszalonnát egy serpenyőben pirítsd meg,
Kenj be margarinnal egy tűzálló tálat és önts bele egy réteg puliszkát, majd egy réteg juhtúrót, felváltva. Tetejére dobd rá a pirított bacon szalonnát, öntsd rá a szalonna szaftját és néhány percig tedd be a sütőbe, hogy a juhtúró krémes állagúra olvadjon.

Exit mobile version