Tolófánk

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Február 08.
Megkezdõdtek a farsangi mulatságok, és ahogy nincs karácsony mákos, diós bejgli nélkül, úgy nem múlhat el ez az idõszak fánksütés nélkül.

Hozzávalók:

• 30 dkg liszt
• 3 tojás
• kevés cukor
• só




• margarin
• víz

Kb. 3 deci vízből és egy púpozott evőkanál cukorból főzz szirupot, majd add hozzá az ugyancsak egy evőkanálnyi vajat és egy csipet sót. Kevergesd, és apránként szórd bele a lisztet. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ekkor keverj hozzá egy egész tojást és 2 tojás sárgáját. A tésztát hagyd pihenni néhány órára, majd tésztaformázóval vagy tolófánksütővel szaggasd bele a forró olajba, és mindkét oldalán süsd meg. Fahéjas porcukorral vagy lekvárral tálald még melegében.
Exit mobile version