Almás rétes

nlc | 2006. Március 01.





Hozzávalók:


• 40 dkg alma
• 4-5 evőkanál méz
• vagy cukor
• 2 kiskanál fahéj
• 6 dkg darált dió
• 6 lapos réteslap
• kevés olvasztott vaj


Elkészítés:

Az almát tisztítsd meg és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd alacsony hőmérsékleten fahájjal, mézzel /cukorral meglocsolva párold néhány percig. Ha kihűlt szórd meg 6 dkg darált dióval. A réteslap felét (3 lap) kend meg olvasztott vajjal, halmozd rá a töltelék felét egyenletesen elosztva és tekerd fel. A rétesrúd tetejét is kend meg egy kevés olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőbe süsd kb. 15- 20 percig. He elkészült és kihűlt, tetejét szórd meg porcukorral.

Exit mobile version