Jénaiban sült almás csirkecomb

nlc | 2006. Március 01.





Hozzávalók:


• 4 db csirkecomb
• 0,5 kg burgonya
• 3 db alma
• 1 fej vöröshagyma
• 1, 5 dl fehérbor
• 0, 5 dl víz 2-2 evőkanál mustár
• kecsup
• 1 kiskanál Worcestershire-szósz
• só
• 2-3 dkg margarin


Elkészítés:

A burgonyát, az almát hámozd meg és a vöröshagymával együtt vágd fel vékony karikákra. A csirkecombokat alaposan sózd meg és kend be a mustár – kecsup – Worcestershire-szósz keverékével. Egy jénai tálba dobáld be a margarindarabkákat, erre szórd rá vegyesen a burgonyakarikákat, az almacikkeket és a hagymát, majd fektesd rá a csirkecombokat. Öntsd le a borral és a vízzel.

Fóliával letakarva kb. 45 percig süsd, amíg a hús jól meg nem puhul, majd fedő nélkül még süsd 10 percig.

Exit mobile version