Kelkáposztás Tofu-ragu, hajdinával

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Március 17.

Hozzávalók:

• egy fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 20 dkg hajdina

A raguhoz:

• egy fej vöröshagyma
• 20 dkg tofu
• egy kisebb fej kelkáposzta
• egy kiskanál szójaszósz
• olívaolaj

Elkészítés:

A tofut vágd fel egyforma nagyságú kockára és locsold meg egy kiskanálnyi szójaszósszal, majd vajon rövid ideig pirítsd meg. A hajdinát hideg folyó vízbe mosd át néhányszor. Kevés olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott kelkáposztát, és kevés víz hozzáadásával párold puhára. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával, szójaszósszal.
A körethez kevés olajon párold meg a csíkokra vágott vöröshagymát, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és öntsd hozzá a víztől lecsöpögtetett hajdinát. Rövid ideig pirítsd meg, majd öntsd fel dupla annyi vízzel. Sózd meg és tetővel lefedve párold puhára.

Exit mobile version