Paradicsomos rántotta

nlc | 2006. Március 31.

Hozzávalók 4 személyre:






•  3 krumpli
• 40 dkg fagyasztott spenót
•  1 fej hagyma
•  6 ek. olívaolaj
•  reszelt szerecsendió
•  só
•  3 dkg reszelt parmezán sajt
•  8 tojás
•  fél liter paradicsompüré
•  1 póréhagyma, kakukkfű

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és 5 percig főzzük. A fagyos spenótot fölengedjük, lecsepegtetjük, kinyomjuk belőle a vizet. Az apróra vágott hagymát 4 ek. olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a krumplit és a spenótot, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk szerecsendióval, megsózzuk. A tojásokat a sajttal együtt felverjük, a zöldségeket hozzáadjuk, és egy 20 cm-es sütőformába töltjük a keveréket. 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. A póréhagymát a maradék olajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés meleg vizet és csipetnyi kakukkfüvet, majd 15 percig főzzük. A rántottát a szószban felmelegítjük, és tálaljuk.









Elkészítési idő:55 perc
Energiatartalom: 450 kcal/1881 kJ





Tipp
A szószt üvegedényben 2-3 hónapig eltarthatjuk a fagyasztóban, a rántotta viszont csak néhány napig áll el a hűtőszekrényben.
Exit mobile version