Rakott makaróni cukkínivel és padlizsánnal

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Április 26.

Hozzávalók:

• 40 dkg makarónitészta,
• 2 db cukkini
• 1 db nagyobb padlizsán
• 3 dl főzőtejszín
• 2 tojás
• só, bors
• 10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

A cukkínit és a padlizsánt alaposan mosd meg, majd hosszába vágd fel vékony szeletekre. A makaróni tésztát lobogó sós, forró vízbe főzd ki, és szűrd le.
Egy tűzálló jénai tálat kenj ki vajjal, béleld ki az alját kevés tésztával és fedd be cukkíni- illetve padlizsán-szeletekkel. Folytasd a rétegezést tésztával, majd megint cukkínivel és padlizsánnal. A tetejére ismét cukkíni és padlizsán kerüljön. A tejszínt keverd össze az egész tojásokkal, ízesítsd sóval, borssal majd öntsd a rakott tálra. Tetejét szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt elkészül.

Exit mobile version