Báránygerinc zöldfûszerkéregben

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 04.

4 személy részére

Hozzávalók:
 
• 1 kg báránygerinc
• olívaolaj
• szárított kakukkfű
• zsálya
• szárított bazsalikom
• só, cayenne bors, petrezselyem
• 2 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

A zöldfűszereket aprítsd fel, és a só, bors, fokhagyma hozzáadásával zúzd szét egy mozsárban, majd keverj hozzá 2-3 evőkanál olivaolajat. A húst kevés olajon néhány percig süsd elő, majd a zöldfűszeres masszával alaposan dörzsöld be és sütőben, legalább 180 fokon süsd készre.(kb. 25-30 perc). A bordáknál felszeletelve (így kézzel is megfogható), vegyes zöldséggel, vagy tepsis burgonyával tálalható.

Exit mobile version