Húsos palacsinta (4 személy részére)

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 04.

Hozzávalók:


• 20 dkg liszt
• 2 db tojás
• egy kiskanál sütőpor só
• kb. 1, 5 tej
• kb. 3 dl szódavíz
• egy fej vöröshagyma
• olaj
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 2 kiskanál fűszerpaprika
• 2 dl tejföl, főtt csirkehús

Elkészítés:

A lisztből, tojásból, egy csipet sütőporból, tej, szódavíz és egy csipetnyi só hozzáadásával készíts palacsintákat. Az apróra vágott hagymát két evőkanál olajon párold üvegesre, majd a tűzről lehúzva szórd meg fűszerpaprikával. Önts hozzá 1-1, 5 dl vizet, majd visszatéve a tűzre add hozzá a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a felaprított főtt csirkehúst és párold a zöldséget puhára. Keverj bele 2 evőkanál tejfölt. Ezzel a raguval töltsd meg a palacsintákat úgy, hogy a hús szaftja visszamaradjon. Hajtsd össze háromszög alakúra (kétszer kell a palacsintát félbe hajtani). A megmaradt szafthoz add hozzá a maradék tejfölt, rottyantsd össze és locsold meg vele a palacsintákat.
Természetesen maradék paprikáscsirkéből, vagy pörköltből is elkészíthető.

Exit mobile version