Újházi tyúkleves

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 04.

Hozzávalók:






• 1, 5 kg-os tyúk
• 3 szál sárgarépa
• 2 szál petrezselyemgyökér
• fél zeller
• egy fej vöröshagyma
• 2 fej gomba
• 10 dkg zöldborsó
• 10 dkg cérnametélt
• 1 csokor petrezselyem
• só, egész bors

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított tyúkot hideg vízben tedd fel főni. A forralás után keletkezett habot kanalazd le a tetejéről, majd tedd bele az egész borsot, sót, egészben a hagymát és a zellert. Lassú tűzön főzd tovább a tyúkot, amíg a húsa teljesen megpuhul. A főzés vége felé add hozzá a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, zöldborsót és a gombaszeleteket. A cérnametéltet főzd ki külön a levesből kivett kevés lében.
Tálalás előtt csontozd ki a húst s keverd a levesbe. Tetejét meg lehet szórni friss, felaprított petrezselyemmel.
Exit mobile version