Fûszeres burgonyasaláta (török, arab)

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 17.

Hozzávalók:


• 1 kg újburgonya
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 3 kiskanál örölt kömény
• 1 kiskanál koriander(örölt)
• 1 kiskanál paprika örlemény (az Erős Pista, vagy az édesebb Piros Arany is megfelel)
• fél-fél kiskanálnyi őrölt fahéj
• kurkuma, friss bazsalikom és petrezselyem levél
• egy citrom leve
• 0,5 dl olívaolaj
• 1 kiskanál cukor
• só, bors
• 1 kiskanál csiliszósz, vagy csípős paprikakrém


Elkészítés:

A burgonyát tisztítás után főzd meg. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a rászórt őrölt fűszereket. Kevergesd fakanállal, majd ad hozzá a paprika örlemémyt, az újburgonyát, az apróra vágott friss fűszereket. Készítsd el hozzá az öntetet: a cukrot, a csipetnyi borsot, csiliszószt keverd össze a citrom levével és az olívaolajjal. Lehűtve tálalható.

Exit mobile version