Nizzai tonhal saláta (francia)

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 17.

Hozzávalók:


• 3 db nagyobb burgonya
• 20 dkg zöldbab (ceruzabab)
• 30 dkg jégsaláta, (vagy zacskós Fitnesz saláta-mix)
• fekete olívabogyó
• 2 evőkanál kapribogyó,
• 1 doboz konzerv tonhal
• 3 db paradicsom
• 2 db főtt tojás
• citrom, fehérborecet (kb. 2 evőkanál)
• olívaolaj (kb. 1, 5 dl)
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 kiskanál mustár, 3 db tojás


Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát, majd kihűlve vágd kockára és tedd bele egy nagy tálba. Add hozzá a párolt zöldbabot (ceruzababot), a nagyobb cikkekre vágott paradicsomot és locsold meg egy kanálnyi olívaolajjal és egy kevés citromlével.
Készítsd el az öntetet: a zúzott fokhagymát, a kiskanálnyi mustárt, keverd össze 2 evőkanál fehérborecettel, fél citrom levével és kb. 1 dl olívaolajjal, csipetnyi sóval.
Tálaláskor a salátát helyezd egy nagyobb tányér aljára, szórd rá a burgonyás babot, tetszés szerinti olívabogyót, illetve kapribogyót. Öntsd rá az öntetet, majd szórd meg tonhallal és a cikkekre vágott kemény tojással.

Exit mobile version