Zöldsaláta (spanyol)

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 17.

Hozzávalók:


• 1 db fejessaláta
• 1 db kígyóuborka
• 1 csomag újhagyma
• 1 csomag pirosretek
• 1 db tv paprika
• 1 db alma
• 5 dkg durvára vágott dióbél
• olívaolaj
• fehérborecet, só, bors


Elkészítés:

A zöldségeket a következőképpen készítsd elő: a salátát alaposan öblítsd de, majd leveleit vágd fel csíkokra. Az uborkát és a retket is mosd meg alaposan. Az uborkát vágd fel karikára, a retket karikára, majd a gyufaszálnál vastagabb hasábokra. Az újhagymát aprítsd fel, távolítsd el a paprika magházát, majd húsát hosszában szeleteld fel. Az almát hámozd meg, húsát kockázd fel.
A felvágott zöldségeket halmozd egy salátástálba, locsold meg, és forgasd alaposan össze az öntettel.

Öntet elkészítése:
3 kiskanál fehérborecetet keverj össze 4 evőkanál olívaolajjal, sózd meg és szórd meg kevés borssal. Tetejét megszórhatod durvára vágott, száraz serpenyőben pirított dióbéllel.






Tipp: akkor lesz igazán harmonikus egy saláta íze, ha az összetevőket nagyjából azonos méretűre vágod.

Exit mobile version