Hozzávalók:
1 db fejessaláta
1 db kígyóuborka
1 csomag újhagyma
1 csomag pirosretek
1 db tv paprika
1 db alma
5 dkg durvára vágott dióbél
olívaolaj
fehérborecet, só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket a következőképpen készítsd elő: a salátát alaposan öblítsd de, majd leveleit vágd fel csíkokra. Az uborkát és a retket is mosd meg alaposan. Az uborkát vágd fel karikára, a retket karikára, majd a gyufaszálnál vastagabb hasábokra. Az újhagymát aprítsd fel, távolítsd el a paprika magházát, majd húsát hosszában szeleteld fel. Az almát hámozd meg, húsát kockázd fel.
A felvágott zöldségeket halmozd egy salátástálba, locsold meg, és forgasd alaposan össze az öntettel.
Öntet elkészítése:
3 kiskanál fehérborecetet keverj össze 4 evőkanál olívaolajjal, sózd meg és szórd meg kevés borssal. Tetejét megszórhatod durvára vágott, száraz serpenyőben pirított dióbéllel.
Tipp: akkor lesz igazán harmonikus egy saláta íze, ha az összetevőket nagyjából azonos méretűre vágod. |