Krémes kosárkák

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 24.

Hozzávalók kb. 15-20 darabhoz:


• 15 dkg margarin
• 15 dkg liszt
• 5 dkg porcukor
• vaníliás cukor
• 3-3 dl tej
• idegen kikeverhető csokoládé és vanília krémpor
• 15-20 db mini kosársütőforma


Elkészítés:

A nem túl kemény margarint morzsold el a liszttel, add hozzá porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját. Alaposan gyúrd össze, majd a hűtőszekrénybe, kb. fél óráig pihentesd. A kosárformákat kend ki olvasztott vajjal. A tésztát nyújtsd vékony lapra és egy pohár, vagy pogácsaszaggató segítségével a kosárka méretének megfelelő kerek formát szaggass belőle, majd ezzel béleld ki a kosárformákat. Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süsd, majd hagyd hűlni, végezetül borítsd ki a formából.
A tejjel keverd össze a krémeket és kanalazd bele a kihűlt tésztakosárkába. Díszítheted kandírozott gyümölccsel, befőttel, színes tortadarával.

Exit mobile version