Diós-bazsalikomos sült paprikakrém (4 adag)

nlc | 2006. Június 28.




• 4 piros kaliforniai paprika, megsütve




• 10 dkg darált dió
• 2 tk reszelt citromhéj
• 10-12 szem fekete olajbogyó
• 2 tk olívaolaj
• 10 nagy, friss bazsalikomlevél
• só, bors

Elkészítés:

Először (akár 1-2 nappal előre) előkészítjük a sült paprikákat: a sütőt előmelegítjük a grill vagy legforróbb fokozatra. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk. Egy alufóliával bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük őket, vágott felükkel lefelé. A sütőben addig sütjük, amíg teljesen megfeketedik a héjuk. Ekkor egy jénai tálba tesszük őket, amelyet szorosan, teljesen légmentesen lezárunk átlátszó fóliával, majd 15 percre így hagyjuk. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héja simán lehúzhatóvá válik. A meztelen paprikákat hosszú csíkokra vágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk, és felhasználásig hűtőben tartjuk. A krémhez aprítógépbe tesszük a paprikát, a darált diót, olívaolajat és a reszelt citromhéjat. Sózzuk, borsozzuk, és simára pürésítjük. Az olajbogyót és bazsalikomleveleket apróra vágjuk, és a paprikakrémbe keverjük.
 
Exit mobile version