Hozzávalók (két 4dl-es üveghez) 1/2 kg őszibarack 20dkg zselésítő cukor 1/2 citrom leve 1/2 kg málna 20dkg zselésítő cukor 1/2 citrom leve 1. Az őszibarackhoz a barackról lehúzzuk a héját (egy percre felforralt vízbe dobjuk, így könnyen lejön), eltávolítjuk a magját és felkockázzuk. Lábasba tesszük a citrom levével, fél dl vízzel, felforraljuk és kb. 15-20 percig főzzük, amíg levet ereszt és megpuhul. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, és további 20-30 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük 2. Másik lábasban főzzük a málnadzsemet: A málnát lábasba tesszük a citrom levével, felforraljuk és kb. 10 percig főzzük, amíg levet ereszt. Akit zavarnak a magok, átpasszírozhatja. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, és további 15-20 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük. Néhány nap múlva két tiszta, sterilizált üvegbe, felváltva, rétegesen tesszük a kétféle dzsemet és lezárjuk. Szép ajándék. |