Görögdinnye kecskesajttal

A szerző a Chili&Vanilia gasztroblog írója | 2006. Augusztus 03.




Hozzávalók (4 személyre):

• 20dkg friss kecskesajt (vagy más markáns ízű lágy sajt, pl. feta, gorgonzola)
• 1kg görögdinnye
• néhány levél friss bazsalikom
• frissen őrölt bors
• olívaolaj
• balzsamecet

Először elkészítjük a balzsamecet szirupot: ehhez egy üveg (2,5dl) olcsó balzsamecetet egy lábasba öntünk és erős lángon felére beforralunk, amíg besűrűsödik, és szirupos állagú nem lesz. Kis üvegben hűtőben tároljuk. A görögdinnyét felszeleteljük, rámorzsoljuk a kecskesajtot, frissen őrölt borsot, bazsalikomleveleket tépkedünk rá, majd meglocsoljuk pici olívaolajjal, végül a sűrű, édes balzsamecet sziruppal. Elegáns, látványos előételnek tálalhatjuk úgy, hogy a dinnyeszeletekből pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kerek szeleteket szúrunk kis, és felváltva rendezzük körbe a sajttal (paradicsom-mozarella stílusban) 


Exit mobile version