Borjúbatyu

nlc | 2006. Augusztus 09.

• 50 dkg borjú szűz
• 10 db chillis olajban eltett fokhagyma
• 1 tányér zöldségkeverék (gomba, zöldbab, brokkoli, répa)
• só
• bors
• olíva
• 50dkg vaj

A sütőt felmelegítjük 220 fokra.

A borjút alaposan megmossuk, és felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.


A zöldségeket batyuba halmozzuk, oda is mehet egy kis só, bors. A zöldségkeverék tetejére helyezzük a borjúszeleteket, rárakjuk a fokhagymát, a vajat rámorzsoljuk a tetejére, megöntözzük egy kis olívaolajjal. A batyu hosszabbik részét behajtjuk, megnyomkodjuk minimum négyszer. A batyu egyetlen nyitott oldalán beöntjük a bort (ha marad bor azt büszkén elfogyaszthatjuk), és hajtunk, nyomkodjuk minimum négyszer, és a batyu zárva.

Óvatosan egy tepsire helyezzük és rárakjuk a gáztűzhelyre, hogy egy kicsit megforrjon, rottyanjon egyet, aztán mehet is a sütőbe. Kb. 50 percig sütjük.

Tipp:
Tálalásnál a tál egyik részére elhelyezhetjük a zöldségeket a másik részre pedig fektessük a húsokat .

Jó étvágyat!

Zenei Ajánlat: The Best Of Nick Cave And The Bad Seeds

Exit mobile version