Csirkebatyu

nlc | 2006. Augusztus 09.

Hozzávalók:

• 1 közepes méretű pipi cici
• 1 marék kakukkfű,oregano
• 1 nagy tányér vegyes zöldség (brokkoli, karfiol, zöldborsó, bébi répa)
• nagyobb áruházakban lehet kapni fagyaszott zöldségkeverékeket
• só
• bors
• fél citrom leve
• 1dl fehérbor
• 50dkg vaj
• Olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt felmelegítjük 220 fokra.

A csirkét alaposan megmossuk, hiszen lehet hogy a hentes nem mosta meg a kezét. Hosszában kettévágjuk, bedörzsöljük sóval, borssal.
A zöldségkeveréket a batyuba halmozzuk, oda is mehet egy kis só, bors. A zöldséghalom tetejére helyezzük a kettévágott csirkemellet. A vajat rámorzsoljuk a tetejére, és rárakjuk a friss oreganót, kakukkfüvet. Ráfacsarjuk a fél citrom levét és megöntözzük egy kis olívaolajjal. A batyu hosszabbik részét behajtjuk, megnyomkodjuk minimum négyszer. A batyu egyetlen nyitott oldalán beöntjük a bort (ha marad bor azt büszkén elfogyaszthatjuk), és behajtjuk, megnyomkodjuk minimum négyszer, és a batyu zárva.

Óvatosan egy tepsire helyezzük és rakjuk a gáztűzhelyre, hogy egy kicsit megforrjon, megrottyanjon, aztán mehet is a sütőbe.
Kb 30-35 percig sütjük ennyi idő elég ahhoz hogy a kakukkfüves vajas fehérboros szaft átjárja a csirkét és a zöldségeket .
Ha ügyesek voltunk akkor a batyu felfújódott.

Ha elkészült a batyu kérj meg mindenkit hogy üljön le az asztalhoz rakd ki a batyut és egy késsel vágd ki. Ekkor mindenki az asztalra borul, amikor a kicsapódó illatokat megérzi.

Jó étvágyat!

Zenei ajánlat: Thievery Corporation: The Cosmic game

Exit mobile version