Hozzávalók 5 literes üveghez:
4-5 kg apró szemű uborka
egy darab csíkokra vágott torma
2 evőkanál só
4 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ecet (max.10 %-os)
2-3 db babérlevél
1-1 kiskanál mustármag, feketebors
kapor
1 evőkanál szalicil
fél kiskanál timsó
Elkészítés:
Az uborkát mosd meg alaposan, helyezd szorosan az üvegekbe, rakj közé kaprot, babérlevelet, tormát. Szórj rá mustármagot, egész borsot, szalicilt, és öntsd fel a felforralt ecetes lével (3 liter vízhez kb. 2-3 evőkanál, max. 10 %-os ecet), amelybe keverd el a sót, cukrot, fél kiskanál timsót. Forrón öntsd rá az uborkára, kösd le, és száraz dunsztban (tekerj az üvegek köré újságpapírt és az egészet alaposan takard be paplannal, vagy párnával) hagyd kihűlni.