Mángoldkrémleves

nlc | 2006. Augusztus 30.

Hozzávalók:

• 25 dkg mángold
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A mángold levelét alaposan mosd meg, majd bőséges, forrásban levő vízben puhítsd meg néhány perc alatt. (Ha a szárát is felhasználod, akkor előbb ezeket tedd be a vízbe forralni, majd néhány perc múlva követheti a levele is. ). Egy szűrőlapáttal emeld ki a mángoldot, vágd fel nagyobb darabokra, a főzőlevet pedig tedd félre későbbi felhasználáshoz.
A vöröshagymát, fokhagymát kevés olajon pirítsd át, keverd hozzá a mángoldot, és annyi főzőlevet, amennyit szükségesnek tartasz. Forrald össze és turmixban pürésítsd. Végezetül ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Ha a turmixolás után nem lenne elég sűrű egy kevés vizet keverj össze egy kanál étkezési keményítővel és add a leveshez.

Exit mobile version