Rakott mángold

nlc | 2006. Augusztus 30.

Hozzávalók:

• 6-8 db mángoldlevél
• 10 dkg főtt tarja, vagy angolszalonna
• 10 dkg rizs
• egy pohár tejföl


Elkészítés:

Egy serpenyőbe önts kevés olajat és pirítsd meg a tarjaszeleteket. Lábosba főzd meg a rizst, a mángoldleveleket alaposan tisztítsd meg.
Vajazz ki egy jénai tálat, alját béleld ki 2-3 mángoldlevéllel, fektesd rá a főtt rizs felét, majd a fele tarjahúst, takard be néhány mángoldlevéllel. Erre ismég rizs, és hús kerüljön. Tetejét mángolddal fedd be és az egészet locsold meg a tejföllel.
Ha ízesebben szereted, a rizst dúsíthatod hagymával, ízesítheted curryporral, mazsolával, a tejfölt pedig összekeverheted valamilyen reszelt sajttal. A tarjahúst helyettesítheted megmaradt pörkölt hússal is.

Exit mobile version