A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Egy kenyér, amelyet só nélkül készítünk. A történet egyszerű. Azokban az időkben, amikor ez a kenyér született, Olaszországban a sót rettenetesen megadóztatták. Egyszerű és nagyszerű. Kiválóan passzol az alapvetően sós ételekhez.
Hozzávalók:
550 g fehér liszt 410 ml langyos víz 15 g élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálban keverjük össze. Pofozgassuk, gyúrogassuk, míg fényes tészta nem lesz belőle. A kész tésztát takarjuk le és kelesszük minimum 1+1/2 órát. A kelt tésztát formázzuk szexi cipóvá, és késsel vágjuk be 2-3 helyen. A tésztát helyezzük a kivajazott tepsibe, és kelesszük még fél órát. A sütőt melegítsük fel 220 fokra, és süssük a cipót 35-40 percig.
Ha kész, locsoljuk meg egy kis vízzel, és szórjunk rá lisztet. Ezt a kenyeret soha ne vágd, törd. Sokkal rusztikusabb.