Csirkemell tejszínes szõlõmártásban

de | 2006. Szeptember 13.

Hozzávalók:
 
• egy nagyobb csirkemell
• 10 dkg margarin
• 2 dl édes fehérbor
• egy kisebb fürt fehér és kék szőlő vegyesen
• 1 dl húsleveskockából készült lé
• 2 dl főzőtejszín
• 1 fej vöröshagyma
• 1 fej fokhagyma
• só, bors, majoránna, liszt

Elkészítés:

Egy serpenyőben kevés vajon pirítsd át az apróra vágott vöröshagymát,  fokhagymát, add hozzá a tisztított, kockákra vágott csirkemellet, és nagy láng felett süsd, amíg a hús kifehéredik. Ekkor öntsd fel a borral, a húsleveslével, ízesítsd sóval, őrölt borssal, majoránnával, és fedő alatt párold puhára. Főzd addig, amíg a leve a felére besűrűsödik. Szórd meg egy kiskanál liszttel és öntsd fel a főzőtejszínnel. Forrald és kevergesd addig, amíg mártás sűrűségű lesz. Keverd bele a szőlőszemeket is. Párolt rizs, rizibizi illik hozzá a legjobban.

Exit mobile version