Mazsolás csiga

nlc | 2006. Szeptember 13.

Hozzávalók:

• 25 dkg liszt
• 3 dkg élesztő
• 2 evőkanál cukor
• 2 dl tej, 10 dkg puha vaj
• 1 tojás
• 20 dkg különböző színű és méretű mazsola vagy más aszalt gyümölcs, kevés rumba áztatva
• őrölt fahéj
• őrölt szegfűszeg
• barna cukor


Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt egy evőkanál cukorral elkevert langyos tejben. Keverd össze a lisztet, a puha vajat, a cukrot, az egész tojást, majd öntsd hozzá az élesztős tejet, gyúrd össze, és kb. 40 percig pihentesd.
A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán, szórd rá a mazsolát, ízesítsd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel és hintsd meg egy-két evőkanál barna cukorral. Tekerd fel, és vágd fel kb. egycentis karikákra. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetve, tetejüket olvasztott vajjal megkenve, közepes lángon kb. 35-40 perc alatt megsül.

Exit mobile version