Rakott csirkemell

nlc | 2006. Szeptember 27.

Hozzávalók:
 
• nagyobb csirkemell (kb. 50 dkg)
• 20 dkg bacon (angolszalonna)
• 2-3 db alma
• 20 dkg füstölt sajt
• szerecsendió
• 1 dl tej
• 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt sajttal. Kend meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconnel. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban. 

Exit mobile version