Rakott karalábé

nlc | 2006. Szeptember 27.

Hozzávalók:

• 1 kg karalábé
• 50 dkg csirkemell
• vaj
• 15 dkg rizs
• 15 dkg füstölt szalonna
• egy pohár tejföl
• egy csokor kapor

Előkészületek: A karalábét tisztítsd meg a héjától és vágd fel kockára, majd egy jó evőkanálnyi vajon párold puhára. A csirkemellet sózd és borsozd, vajon főzd kifehéredésig, majd daráld le, vagy egy éles késsel aprítsd kis darabokra. A rizst duplaannyi vízzel főzd puhára. A rizst, a csirkemellet és az ugyancsak apróra vágott szalonnát keverd össze. Egy jénai tál alját terítsd be karalábéval, kend rá a tölteléket, majd erre ismét karalábét és így tovább, amíg az alapanyagok elfogynak. Tetejére karalábé kerüljön, és locsold meg egy csokor kaporral elkevert tejföllel. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sül.

Exit mobile version