Hozzávalók:
3 bögre finomliszt
egy csomag sütőpor
1 bögre kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
fél bögre aszalt szilva és aszalt sárgabarack
kevés rum
4 evőkanál tejföl
egy narancs reszelt héja
1/2 bögre margarin (20-25dkg)
Elkészítés:
Az aszalt barackot és az aszalt szilvát vágd fel kisebb darabokra és egy kupaknyi rummal locsold le, majd rövid ideig pihentesd, hogy az ízek elkeveredjenek.
Robotgéppel keverd krémes állagúra a puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként add hozzá a tojást, mindegyik után robotgéppel átkeverve. Reszeld bele a narancs héját, majd szórd bele a rumba áztatott aszalt gyümölcsöket. Ehhez a művelethez már csak fakanalat használj. Szórd bele a túrót, alaposan dolgozd össze a masszával, majd adagolva add hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Lágyítsd a tésztát 4 evőkanál tejföllel.
Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel, öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt elkészül. A formából csak akkor fordítsd ki, amikor a sütemény már kihűlt.