Almával, szilvával töltött sertéskaraj

nlc | 2006. Október 18.

Hozzávalók:


• 1 kg sertéskaraj
• 1 kg alma
• 40 dkg szilva
• méz, só, bors, fahéj
• 0,5 kg burgonya

A mártáshoz:

• 1 evőkanál liszt
• 1 kiskanál Vegeta
• 2 dl főzőtejszín
• áfonyalekvár

Elkészítés:

A római tálat áztasd be hideg vízbe.
Az almát hámozd meg és vágd fel vékony cikkekre, a szilvát tisztítsd meg a magjától, majd a gyümölcsöket keverd össze. Ízesítsd csipetnyi sóval, borssal, fahéjjal, egy-két evőkanál mézzel. A burgonya héját hámozd meg.
A karaj csontos oldaláról a húst lefejtve nyisd ki, halmozd rá a gyümölcsös tölteléket, és fedd be a kinyitott húsrésszel, majd egy zsineggel kösd az egészet össze. Tedd a húst a római tálba a csontos részével lefelé, szórd mellé a burgonyát, és ha maradt még a gyümölcsös töltelékből.
Hideg sütőben kezdd el a sütést, majd öt perc után tekerd magas hőfokra (kb. 220). Kb. 80 perc alatt készül el.
A mártáshoz valókat forrald össze a megmarad pecsenyelével.

Exit mobile version