Karfiollal rakott hús

nlc | 2006. Október 18.

Hozzávalók:


• 60 dkg hosszú sertéskaraj
• egy nagyobb fejű karfiol
• 4 dl tejföl
• 4 dl fehérbor
• ételízesítő
• fokhagyma, fűszerek, vöröshagyma
• 10 dkg vaj
• 20 dkg kemény sajt


Elkészítés:

A római tálat áztasd be hideg vízbe, a vöröshagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony csíkokra. A sertéskarajt vágd szeletekre (vagy a hentessel vágasd fel), és klopfold ki. Fűszerezd ételízesítővel, fokhagymával, esetleg pecsenye- vagy flekkenfűszerrel.
A tál aljára dobj néhány darabka vajat, egy sor cikkekre vágott vöröshagymát és a rózsáira szedett nyers karfiolt. Fedd be a kiklopfolt, fűszeres hússal, és kezdd elölről a rétegezést, amíg a hozzávalókból futja. Locsold le az egészet fehérborral, fedd be tejföllel és reszelt sajttal.
Sütőben kb. 80 perc alatt elkészül.

Exit mobile version