Töltött karalábé római tálban

nlc | 2006. Október 18.

Hozzávalók:


• 4 db zsenge karalábé
• 15 dkg csiperkegomba
• 15 dkg prágai sonka
• 5 dkg vaj
• 1 tojás, egy fej vöröshagyma
• 0,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A római tálat áztasd be hideg vízbe.
Hámozd meg a karalábéfejeket, tetejüket vékonyan metszd le, majd a nagyobbik részekből vájd ki a belsejét, és tedd félre a töltelékhez. A gombát hámozd meg és vágd fel kocka alakúra, a sonkát szintén kockázd fel.
A töltelékhez a vöröshagymát vágd fel apróra és kevés vajon pirítsd meg, add hozzá a gombát, a karalábé kivájt és felaprított belsejét és a sonkakockákat is. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Keverd bele a főzőtejszínt, a tojást, majd töltsd meg vele a karalábéfejeket. Tedd bele a római tálba, és lefedve, hideg sütőben indítva, majd néhány perc után közepes hőfokra kapcsolva 50-60 percig süsd készre.

Exit mobile version