1/2 kg sütőtök
2 fej fokhagyma
2 közepes lila hagyma (vagy 4 salotta)
1-2 ág friss kakukkfű (vagy rozmaring)
30 dkg mélyhűtött leveles tészta
5 dkg feta sajt
olívaolaj, só, bors
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A sütőtököt meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát és a lila hagymát megpucoljuk, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk. Egy tálban (vagy zacskóban) a tököt, a hagymát és a fokhagymát összekeverjük az olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal és a kakukkfűvel, hogy egyenletesen befedje. A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű, cakkos szélű, kivajazott formát. Megtöltjük a zöldségekkel. 30 percig sütjük. (Ha a tészta nagyon elkezdene pirulni, vagy a zöldség nem puhulna meg, alufólia alatt süssük tovább.)