1 kg sütőtök
8 ek. szójaszósz
4 ek. olaj
4 tk. méz
4 kk. kínai ötfűszer-keverék
2-3 ek. pirított szezámmag
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
A sütőtököt félbevágjuk, meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Kézi habverővel összekeverjük a szójaszószt, az olajat, a mézet és a fűszert. Egy tálban (vagy zacskóban) ráöntjük a tökre, és jól összekeverjük, hogy a máz egyenletesen beborítsa.
Egy alufóliával bélelt tepsire borítjuk, majd alufóliával betakarva sütjük 25 percig. A végén levesszük az alufóliát, és így sütjük még további kb. 15-20 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul, és a máz rákaramellizálódik. Pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.