Zsályás sütõtök- és csirkenyárs

nlc | 2006. Október 25.





Hozzávalók (4 személyre)

• 60 dkg csirkemellfilé
• ½ kg sütőtök
• 16 zsályalevél
• olívaolaj, só, bors

A tálaláshoz (opcionálisan):

• pirított tökmag
• tökmagolaj
• pirított kenyérszelet


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A bambusznyársat vagy hurkapálcikát 30 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy ne égjen majd meg.
A sütőtököt meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, és a tököt 5 percig forrásban lévő vízben blansírozzuk, hogy félig megpuhuljon. (Ezt előre is elkészíthetjük.) A csirkét falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A nyársra felváltva sütőtököt, zsályalevelet és csirkedarabot húzunk, szorosan egymás mögött. Meglocsoljuk olívaolajjal, és egy alufóliával bélelt tepsiben 25 percig sütjük.

Exit mobile version